Volkswagen ID Forum banner

Bezprzewodowe ładowanie telefonów 2023

1 reading
15K views 23 replies 14 participants last post by  SteveTrigs  
#1 ·
Właśnie wczoraj wieczorem odebrałem mój samochód z 2023 roku od dealera. Ma opony Pirelli Scorpion Zeros BTW. Jestem rozczarowany, że mój iPhone 13 Pro Max nie ładuje się bezprzewodowo z założonym etui. Działa dobrze bez niego. Pozostali członkowie mojej rodziny mają mniejsze iPhone'y i ich ładują się z etui.

Krótko mówiąc, czy ktoś poleca etui, które umożliwi ładowanie Pro Max bez zdejmowania go?

#7 ·
Niektóre etui są po prostu zbyt grube, aby ładowanie bezprzewodowe było niezawodne. A wybrzuszenie aparatu jest grubsze w 14 Pro niż wcześniej.

Byłem rozczarowany, że wczesne pogłoski o telefonie z płaskim tyłem (bez wybrzuszenia) okazały się fałszywe. To zdumiewające, że konstrukcja typu lie-flat najwyraźniej nie jest interesująca.

#8 ·
Niektóre etui są po prostu zbyt grube, aby ładowanie bezprzewodowe było niezawodne. A wybrzuszenie aparatu jest grubsze w 14 Pro niż wcześniej.

Byłem rozczarowany, że wczesne pogłoski o telefonie z płaskim tyłem (bez wybrzuszenia) okazały się fałszywe. To zadziwiające, że konstrukcja typu lie-flat najwyraźniej nie jest interesująca.
Moje etui jest bardzo cienkie. Myślę, że ma to coś wspólnego z kompatybilnością z MagSafe

#12 ·
Pomocne byłoby wiedzieć, jaki przypadek u Ciebie nie działa.
Mimo że nie mam jeszcze id.4, mój iPhone 14 Pro Max ładuje się bez problemu ze wszystkimi ładowarkami bezprzewodowymi, na które natrafiłem, w tym z Tiguanem mojej żony z 2022 roku. Inne ładowarki bezprzewodowe, których używałem, to MagSafe i MagSafe duo firmy Apple oraz zarówno Anker, jak i ogólna podstawka do ładowania bezprzewodowego.

Używam skórzanego etui Apple z wbudowaną obsługą MagSafe. Uważam, że to pomaga w bezprzewodowym ładowaniu przez materiał etui.

#18 ·
Mam magnetyczne etui Apple i, jak można się spodziewać, działa - jeśli dobrze się wyrówna z elementem podkładki ładującej (mam mniejszy model 12 mini).

Ponieważ na początku miałem problemy z przegrzewaniem się mojego iPhone'a, spowodowanym przez niewłaściwe/brak wyrównania elementu, zdecydowałem się na bardzo ładny uchwyt MagSafe @mochalatte i zainstalowałem jego również bardzo ładną półkę w tym miejscu. Biorąc pod uwagę dysk MagSafe, tak naprawdę nie potrzebuję magnetycznego etui do trzymania iPhone'a, ale lubię mieć etui dla ochrony i dodaje to dodatkową przyczepność.

#19 ·
Właśnie wczoraj wieczorem odebrałem mojego 2023 od dealera. Ma Pirelli Scorpion Zeros BTW. Jestem rozczarowany, że mój iPhone 13 Pro Max nie ładuje się bezprzewodowo z założonym etui. Działa dobrze bez niego. Pozostali członkowie mojej rodziny mają mniejsze iPhone'y i ich ładują się z etui.

Krótko mówiąc, czy ktoś ma etui, które poleca i które umożliwi ładowanie Pro Max bez zdejmowania go?
Mam podobny problem z moim 13 pro max. Mój łączy się sporadycznie, ale ładuje się tylko przez minutę lub dwie. Próbowałem z moim cienkim otterboxem i bez etui. Otrzymuję ten sam wynik w każdym razie.