Volkswagen ID Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

centrotelares

· Registered User
46 Posts
Discussion starter · #1 ·
Z jakiegoś powodu tylne drzwi po stronie pasażera nie otwierają się od zewnątrz.
Postępowałem zgodnie ze wszystkimi instrukcjami zawartymi w instrukcji obsługi, w tym z resynchronizacją, ale bezskutecznie.
Otwiera się od wewnątrz bez żadnego problemu.
Kiedy otwieram je od wewnątrz przez przednie drzwi pasażera i zamykam, automatycznie się blokują, podczas gdy wszystkie inne drzwi pozostają odblokowane lub są szeroko otwarte.
Również podczas odblokowywania wszystkich drzwi klamka nie zapala się jak inne.
Nie ma to nic wspólnego z blokadą rodzicielską, centralnym zamkiem ani żadną konfiguracją w menu otwierania drzwi, ponieważ sprawdziłem wszystkie możliwe opcje i konfiguracje.
To tylko te jedne drzwi, które blokują się same, gdy nie ma takiego polecenia, za każdym razem, gdy są zamykane.
Jestem gotów z tym żyć w tej chwili, ponieważ VW ma pełne ręce roboty ze swoimi wieloma problemami z klamkami.
Mam tylko nadzieję, że nie rozprzestrzeni się to na inne drzwi, jak wydaje się, że niektórzy doświadczają.
Jakieś sugestie?
Czuję, że odłączenie akumulatora 12 V na chwilę może pomóc zresetować wszystko, ale potrzebuję tutaj więcej informacji zwrotnych.

jestem gotowy, by z tym żyć już teraz, ponieważ VW ma pełne ręce roboty ze swoimi wieloma problemami z klamkami
Nie sądzę, żeby salony były teraz zbyt zajęte pracą nad klamkami. Żadne rozwiązanie nie zostało ogłoszone, więc czekają w zawieszeniu.
Twoja klamka wydaje się być innym problemem niż inne. Brak światła na klamce jest wskaźnikiem utraconego połączenia. Myślę, że dealer powinien być w stanie łatwo to zdiagnozować. Najlepiej byłoby zgłosić to wcześniej niż później. Przynajmniej będą mieli zarejestrowany problem i będą mogli zamówić części w razie potrzeby.

Discussion starter · #5 ·
Nie sądzę, żeby salony samochodowe były teraz zbyt zajęte pracą nad klamkami. Żadne rozwiązanie nie zostało ogłoszone, więc czekają.

Twoja klamka wydaje się być innym problemem niż inne. Brak światła na klamce jest wskaźnikiem utraconego połączenia. Myślę, że dealer powinien być w stanie łatwo to zdiagnozować. Najlepiej byłoby zgłosić się z tym wcześniej niż później. Przynajmniej będą mieli zarejestrowany problem i będą mogli zamówić części w razie potrzeby.
Sprawdziłem wszystkie inne wątki związane z problemami z otwieraniem klamek i masz rację, żaden z nich nie dotyczył tego problemu. Jak zwykle, Twoja rada jest bardzo cenna i skontaktuję się z serwisem w moim lokalnym salonie. Miałem wrażenie, że czasami wszystko wraca do normy samoistnie, a także, że musimy dać VW trochę odetchnąć… ale masz rację, powinienem zadzwonić do VW.
Ponadto w jednym z wątków ktoś powiedział, że zawsze można pociągnąć za klamkę bardzo mocno i że się otworzy. Czy to prawda, czy fałszywy komentarz?
Dziękuję!

Ponadto w jednym z wątków ktoś powiedział, że zawsze można pociągnąć za klamkę bardzo mocno i że się otworzy. Czy to prawda, czy fałszywy komentarz?
Uważam, że to prawda, ale nie próbowałem. Jeśli nakładka na palec w zewnętrznej klamce drzwi nie otwiera drzwi elektronicznie, to pociągnięcie za klamkę nieco mocniej spowoduje uniesienie klamki i pociągnięcie za linkę w celu otwarcia drzwi. Drzwi muszą być odblokowane, aby to zadziałało.

1 - 6 of 6 Posts