Volkswagen ID Forum banner
61 - 75 of 86 Posts
Teraz, aby zobaczyć pierwszy z nich OTA!

Prawdopodobnie nieistotne, ale EU 3.7 OTA jest wymienione jako 3.5.4 w informacjach OTA.

Jest mały follow up (zajmuje 20 minut, podczas gdy duży "3.7 OTA" zajął 3-4 godziny w zależności od samochodu), który ma numer 3.5.5, po którym wyświetlacz nadal będzie pokazywał "3.7". Został znaleziony przed Świętami Bożego Narodzenia i teraz pojawia się regularnie.

Co ciekawe, jestem w 90% pewien, że jeśli ktoś dostał 3.7 u dealera (jako rozwiązanie pewnych problemów), to było wymienione jako 3.6.2. Mimo to VW twierdzi, że zarówno aktualizacje OTA, jak i w sklepie 3.7 są takie same.
Dlaczego numery wersji są takie trudne? ;)

• Haha
Reactions: SunWizard and Moe
Prawdopodobnie nieistotne, ale EU 3.7 OTA jest wymienione jako 3.5.4 w informacjach OTA.

Jest mały follow up (trwa 20 minut, podczas gdy duży "3.7 OTA" zajął 3-4 godziny w zależności od samochodu), który ma numer 3.5.5, po którym wyświetlacz nadal będzie pokazywał "3.7". Został znaleziony przed świętami Bożego Narodzenia i teraz pojawia się regularnie.

Co ciekawe, jestem w 90% pewien, że jeśli ktoś dostał 3.7 u dealera (jako rozwiązanie pewnych problemów), to było to wymienione jako 3.6.2. Mimo to VW twierdzi, że zarówno aktualizacje OTA, jak i w sklepie 3.7 są takie same.
Jestem zdezorientowany.
Czy więc w Europie 3.5.5 występuje PO 3.7 OTA?
I przed 3.5.5 follow up, samochody zaktualizowane do 3.7 OTA nie pokazują/wyświetlają 3.7?

Jestem zdezorientowany.
Czyli w Europie 3.5.5 dzieje się PO 3.7 OTA?
Tak, ponieważ „3.7” to 3.5.4.

A przed aktualizacją 3.5.5, samochody zaktualizowane przez 3.7 OTA nie wyświetlają 3.7?
Nie, po OTA 3.7 (3.5.4) samochody wyświetlają 3.7 i będą to robić również po 3.5.5.

Nie, nie mamy tej aplikacji w USA.
Tak, mamy - to aplikacja ID.Software (lub jakkolwiek się nazywa) i pokazuje tylko 3.1, mimo że mam 3.2…

Myślę, że w większości wygląda to dobrze. Kilka różnic w stosunku do tego, co zostało opublikowane w oryginalnym poście, ale także różne wersje sprzętowe.

Jedyne, co mnie martwi, to 008C (system zarządzania baterią). Wydaje się, że utknął na starszej wersji oprogramowania 1030.

Wcześniejsze posty w tym wątku pokazywały, że ID.4 z lat 2021 i 2022 otrzymały aktualizację do wersji BMS 1041 po niektórych aktualizacjach 3.2.x. Inny zrzut ID.4 z 2023 roku przed wszelkimi aktualizacjami pokazywał BMS na poziomie 1030, a niektórzy zastanawiali się, czy modele z 2023 roku (z akumulatorami SK On) również zostaną ostatecznie zaktualizowane. Cóż, wydaje się, że odpowiedź brzmi: nie.

To, co naprawdę chciałbym zobaczyć, to zrzut z 2023 roku z późniejszą datą produkcji, taki, który fabrycznie miał oprogramowanie 3.5. Chciałbym zobaczyć, czy oprogramowanie BMS to 1030, czy coś innego.

Samochody z 2023 roku wydają się osierocone, a może VW w końcu się nimi zajmie?

• Sad
Reactions: Moe
Samochody z 2023 roku wydają się osierocone, a może VW w końcu się nimi zajmie?
Warto zauważyć, że 3.8 jest wdrażane falami w Europie. Pojawiają się raporty z instalacji (nie widziałem żadnych usterek), więc zasięg się poszerza (fale mają obejmować coraz więcej samochodów w miarę postępu).

Więc najprawdopodobniej dotrze do USA z opóźnieniem. Wczesny 2026, może?

Na marginesie, 3.8 jest wdrażane falami w Europie. Pojawiają się raporty z instalacji (nie widziałem żadnych usterek), więc zasięg się poszerza (fale mają obejmować coraz więcej samochodów w miarę postępu).

Tak więc najprawdopodobniej dotrze do USA z opóźnieniem. Wczesny 2026, może?
Macie jakieś pomysły, co nowego?

Any idea what’s new?
Tylko poprawki i optymalizacja. Od 16 maja:

📢 Nowa aktualizacja oprogramowania

Drodzy użytkownicy, od przyszłego tygodnia planujemy rozpocząć wdrażanie aktualizacji ID. Software 3.8.1.

Niezależnie od tego, przygotowujemy obecnie poprawkę problemu, który może zmniejszyć moc ładowania AC. Więcej informacji na ten temat wkrótce. 👀

Następująca zawartość jest zawarta w aktualizacji ID. Software 3.8.1:

- Zaktualizowano zintegrowane połączenie internetowe: Aby uwzględnić stopniowe wyłączanie sieci komórkowych 2G/3G od końca 2025 r., połączenie internetowe zostanie zaktualizowane. Ta aktualizacja jest niezbędna, aby móc nadal korzystać z mobilnych usług online We Connect. Bez tej aktualizacji mogą wystąpić ograniczenia jakości i możliwe awarie funkcjonalne. Dostępność sieci komórkowych 2G/3G jest definiowana przez operatorów sieci w każdym kraju i może się różnić.

- Ważne aktualizacje zabezpieczeń: Wdrożyliśmy ważne aktualizacje zabezpieczeń, aby zapewnić bezpieczeństwo IT Twojego pojazdu. Zdecydowanie zalecamy wykonanie tej aktualizacji.

- Radio internetowe i system informacyjno-rozrywkowy: Wprowadzono optymalizacje w celu poprawy stabilności radia internetowego i systemu informacyjno-rozrywkowego.

- Klimatyzacja: Naprawiono błąd, który mógł powodować nieprawidłowe wyświetlanie poziomu napełnienia płynu chłodzącego.

Jak zwykle aktualizacja zostanie wdrożona w formie tak zwanego wydania kanarkowego. Oznacza to, że pierwszą falę rozpoczniemy początkowo z małą liczbą pojazdów. Kolejne fale są następnie uruchamiane z coraz większą liczbą pojazdów. Daje nam to możliwość szybkiego reagowania w przypadku nieprzewidzianych problemów w procesie.

Aktualizacje są pobierane w tle, gdy jesteś połączony, pod warunkiem, że wyraziłeś zgodę w swoim profilu. Po zakończeniu pobierania na wyświetlaczu informacyjno-rozrywkowym pojawi się komunikat i możesz uruchomić aktualizację w dowolnym momencie z ekranu Pożegnania.

Więcej informacji o naszych aktualizacjach oprogramowania znajdziesz tutaj:—

61 - 75 of 86 Posts