Volkswagen ID Forum banner

Tesla wprowadza na rynek odświeżony model Model 3 Highland w Ameryce Północnej

3.1K views 21 replies 10 participants last post by  knash  
#1 ·
#3 ·
#4 · (Edited)
W Kanadzie Model 3 AWD kosztował 59,5 tys. CAD, a ta nowa wersja kosztuje teraz 65 tys. CAD. Zasadniczo ta sama cena co załadowany ID4 AWD.
Ceny w USA są takie same, stracili ulgę podatkową, więc agresywne podejście do cen ma sens.

W przeciwieństwie do Modelu Y/S/X, który odnotował spadek zasięgu na rok 2024, Model 3 LR ma niewielki wzrost zasięgu (+8 mil).

Jestem na rynku pod koniec 2024 roku, kiedy kończy się mój leasing iD4. Obecnie skłaniam się ku Modelowi 3 long range, dodatkowy zasięg jest kuszący na wycieczki samochodowe. Jeśli zaktualizują Model Y jeszcze w tym roku, może to być kolejna alternatywa.

#7 ·
Jako ktoś, kto już odrzuca ten samochód z powodu braku przedniego ekranu (Binnacle w naszym języku), utrata dźwigni kierunkowskazów sprawia, że ten samochód jest dla mnie jeszcze bardziej nieatrakcyjny. Mam nadzieję, że inne EV zaczną trafiać do salonów i pozwolą kierowcom dokonać innego wyboru niż 3 lub Y.
Oprócz tych problemów, Tesla to jedyny pojazd, w którym możesz obudzić się z samochodem, który ma mniej funkcji niż wtedy, gdy poszedłeś spać.

#8 ·
Na pewno pójdę przetestować jeden. Powierzchownie myślę, że cała sprawa bez łodygi jest idiotyczna, ale nie byłoby słuszne wyciąganie jakichkolwiek wniosków bez przejechania się samochodem. Nie będę potrzebował innego samochodu do Q4, co jest dobre. Rok 2024 będzie bardzo interesującym rokiem pod względem ekonomicznym. Obligacje skarbowe prawdopodobnie nie zostaną odwrócone, co zawsze sygnalizowało recesję. Jak na to nie spojrzeć, cały sektor motoryzacyjny będzie miał bardzo wyboisty i konkurencyjny rok. Koniec z MRSP i śmiesznymi stawkami leasingu i kredytów. VW już sygnalizuje w Europie, że musi być bardziej konkurencyjny. Obniżyli cenę wszystkich swoich samochodów ID.