Osiągam 3,8 mil/kWh w mieszanej jeździe po autostradzie/drogach powierzchniowych, co odpowiada temu, co osiągam w LEAF, mniejszym/lżejszym samochodzie. Miłe zaskoczenie, ponieważ myślałem, że zbliżę się do 3,4Wygląda na to, że osiągasz 4,2 mil na kW. Bardzo dobrze, ale jak najbardziej możliwe.
Samochody elektryczne nie ładują się w milach. Samochody elektryczne ładują się w kWh. Mile, które uzyskujesz z tych kWh, zależą od efektywności użytkowania.View attachment 13598
Pełne naładowanie 2022 ID4 Pro AWD w zeszłym tygodniu i zauważyłem, że zamiast zwykłych 220 mil zasięgu przy 80% naładowania, samochód pokazuje teraz, że mój zasięg 80% wynosi 260 mil.
Czy to błąd, czy aktualizacja oprogramowania Over The Air?
Proszę o skierowanie mnie do innego postu, jeśli to już jest omawiane, nie mogłem nic znaleźć podczas wyszukiwania. Dzięki! Eric.
Tak, jest to omawiane tutaj co kilka dni w nowym wątku z nowymi tytułami, dlatego trudno jest szukać, oto wyszukiwanie w GOM (guess o meter) dla wielu informacji:Proszę o wskazanie innego postu, jeśli to już jest omawiane, nie mogłem żadnego znaleźć podczas wyszukiwania.
Przepraszam, że zostałeś zaskoczony. Żaden z tych wątków nie jest ukryty. Są one publikowane tutaj każdego dnia, ponieważ ludzie nie rozumieją, że wszystkie liczby oferowane przez producentów są oparte na warunkach.Dostałem ID4 Pro S z 2022 roku kilka tygodni temu.
Rozumiem, że to zależy od jazdy, ale tutaj mówię o normalnej jeździe po przedmieściach - nic szalonego.
Przy naładowaniu 80% widzę, że przejeżdża tylko 250 mil - 3,1 mil/kWh, co jest dość rozczarowujące.
Zauważam, że ładowanie szybko się rozładowuje w zależności od ogólnej jazdy i klimatyzacji itp., co pogarsza sprawę.
Również ładowanie od 20% do 80% (zalecane) oznacza, że cała jazda odbywa się na 60% pojemności baterii.
Kolejne reklamowane 262 mile są na 80%, ale ponieważ 60% to czas jazdy, teraz muszę planować ładowanie co około 210 mil.
Jest to bardzo mało w porównaniu do Tesli Y lub innych w pobliżu, a koszt ze stacji benzynowej również nie jest tani, jeśli weźmie się pod uwagę czas spędzony na powyższym.
Koszty ładowania w domu wydają się wysokie ze strony firm użyteczności publicznej, a koszt instalacji ładowarki poziomu 2 również nie jest tani.
A do tego słaba sieć Electrify America, długie oczekiwanie na stacjach ładowania, długi czas ładowania, zastanawiam się, czy konsumenci są wprowadzani w błąd przez marketing EV, czy to tylko ja.
Chciałbym tylko, żeby wiedziałem o wszystkich ukrytych wątkach wcześniej.
To jest własność EV w pigułce.Zauważyłem, że dłuższe jazdy mają tendencję do poprawy wskaźników wydajności w porównaniu do krótszych, częstych skoków.
Cześć Eric,View attachment 13598
Pełne naładowanie 2022 ID4 Pro AWD zeszłej nocy i zauważyłem, że zamiast zwykłych 220 mil zasięgu przy 80% naładowania, samochód pokazuje teraz, że mój zasięg 80% wynosi 260 mil.
Czy to błąd, czy aktualizacja oprogramowania Over The Air?
Proszę skieruj mnie do innego postu, jeśli to już jest omawiane, nie mogłem nic znaleźć podczas wyszukiwania. Dzięki! Eric.
Witamy na forum. Zasięg wskazany w samochodzie to tylko szacunkowe dane oparte na ostatnim użytkowaniu. Prawdopodobnie okaże się, że Twój rzeczywisty zasięg będzie większy. Wróć i daj nam znać, jaki zasięg uzyskujesz. Wtedy my zostaniemy zaszumieni.Cześć Eric,
Zastanawiam się, dlaczego dostaję tylko 114 mil przy 80%.
Zeszłej nocy rozpocząłem ładowanie przy 12% baterii. Kiedy sprawdziłem dzisiaj rano, zostałem tym zaszumiony...