Volkswagen ID Forum banner

Zagłówek środkowego tylnego siedzenia

6.9K views 4 replies 5 participants last post by  bl.campbell  
#1 ·
Czy komuś udało się usunąć zagłówek środkowego siedzenia? Zbyt mocno zasłania tylną szybę. Próbowałem go usunąć, ale wydaje się, że ma tylko dwa nacięcia do ustawienia. Dzięki.

#2 ·
Czy komuś udało się usunąć zagłówek środkowego siedzenia? Zasłania on zbyt dużo tylnej szyby. Próbowałem go usunąć, ale wydaje się, że ma tylko dwa nacięcia do ustawienia. Dzięki.
Instrukcje te dotyczyły przednich siedzeń, ale być może ta sama procedura dotyczy tylnego środkowego siedzenia.

#3 ·
Czy komuś udało się usunąć zagłówek środkowego siedzenia? Zbyt mocno zasłania tylną szybę. Próbowałem go usunąć, ale wydaje się, że ma tylko dwa nacięcia do ustawienia. Dzięki.
Usunąłem środkowy zagłówek, wydaje mi się, że było tak samo jak w lewym i prawym, gdzie trzeba wcisnąć dodatkowy przycisk u podstawy drugiego słupka, który jest trudniejszy do wciśnięcia niż zwykły, używany do normalnej regulacji.

Zawsze usuwam tylne zagłówki i zakładam je tylko wtedy, gdy ktoś faktycznie tam siedzi, ponieważ tak bardzo zasłaniają widok.

#4 ·
3368
To jest z ID.3, ale myślę, że są takie same jak w ID.4. Musisz wcisnąć bok podstawy (prawa strona na zdjęciu) zagłówka, który chcesz wyjąć. Kiedy znajdziesz się na samym szczycie, wciśnij również drugą stronę (lewą stronę), a następnie zwolni się.