Volkswagen ID Forum banner

Brakujące funkcje w ID.4

5.9K views 15 replies 11 participants last post by  Dana  
#1 · (Edited)
Więc, po prostu rzucam to tutaj... wydaje mi się, że niektóre "zaawansowane technologicznie" funkcje zostały pominięte w VW ID.4 w interesie oszczędności kosztów. Oto trzy przykłady, które są w moim Golfie Alltrack z 2019 roku, a których nie ma w moim ID.4 z 2012 roku:
  • Gniazdo 12V w przedniej konsoli środkowej
  • Gniazdo AC 115V w przestrzeni bagażowej
  • Park Assist (Nie jest idealny, ale parkuje sam pomiędzy istniejącymi pojazdami)
  • System stereo Fender z subwooferem
I są jeszcze inne funkcje, które można znaleźć w konkurencyjnych pojazdach, które byłyby docenione w USA, nawet jako opcje:
  • Pompa ciepła
  • Kamera 360 stopni
Czego mi brakuje? I zaznaczmy to VW. (Wysłałem e-mail na adres vwcustomercare@vw.com i odpowiedzieli.)

#2 ·
Zatem, rzucam to tylko... wydaje mi się, że niektóre "zaawansowane technologicznie" funkcje zostały pominięte w VW ID.4 w interesie cięcia kosztów. Oto trzy przykłady, które znajdują się w moim Golfie Alltrack z 2019 roku, a których nie ma w moim ID.4 z 2012 roku:
  • Gniazdo 115V AC w przestrzeni ładunkowej
  • Park Assist (Nie jest idealny, ale parkuje się pomiędzy istniejącymi pojazdami)
I jest kilka innych funkcji, które można znaleźć w konkurencyjnych pojazdach i które byłyby docenione w USA, nawet jako opcje:
  • Pompa ciepła
  • Kamera 360 stopni
Czego mi brakuje? I zróbmy to tak, żeby VW o tym wiedział. (Wysłałem e-mail na adres vwcustomercare@vw.com i odpowiedzieli.)
Wyświetlacz przezierny AR byłby miły, nawet jeśli byłby tylko opcją, a oni już to mają w Europie.

#15 ·
Wyświetlacz przezierny AR byłby miły, nawet jeśli byłby tylko opcją i już to mają w Europie.
Zgadzam się
Myślę, że te funkcje pojawią się pod nową nazwą... Audi.
Przejrzałem listę funkcji w Audi Q4 i oferował tylko kilka - wysokiej klasy audio, wyświetlacz przezierny. Ale brak pompy ciepła, brak kamery 360, brak dodatkowych gniazd zasilania. Ma jednak otwierany panoramiczny dach…

#11 ·
Głosuję za kamerą 360 stopni, która może również nagrywać ruch po wybraniu, gdy pojazd jest zaparkowany.
Zadowoliłaby mnie kamera 360 stopni.

• Like
Reactions: Dana
#14 ·
Zatem, po prostu rzucam to... wydaje mi się, że niektóre "zaawansowane technologicznie" funkcje zostały pominięte w VW ID.4 w interesie cięcia kosztów. Oto trzy przykłady, które są w moim Golfie Alltrack 2019, a których nie ma w moim ID.4 2012:
  • Gniazdo 115V AC w przestrzeni bagażowej
  • Park Assist (Nie jest idealny, ale parkuje się między istniejącymi pojazdami)
  • System stereo Fender z subwooferem
I jest kilka innych funkcji, które można znaleźć w konkurencyjnych pojazdach i które byłyby docenione w USA, nawet jako opcje:
  • Pompa ciepła
  • Kamera 360 stopni
Czego mi brakuje? I zróbmy punkt, aby poinformować o tym VW. (Wysłałem e-mail na adres vwcustomercare@vw.com i odpowiedzieli.)
Myślę, że te funkcje pojawią się pod nową nazwą... Audi.

#16 ·
18-calowe felgi w wersji Pro dla większej wydajności/zasięgu. Kamera Surround dla wszystkich ID.4, ponieważ trudno jest zobaczyć rzeczy, które są blisko - takie jak krawężniki na parkingu, linie parkingowe i zwierzęta domowe. W jednym z artykułów, które czytałem, napisano, że jest to spowodowane niezwykle wysokimi błotnikami. Adaptacyjne reflektory w wersji Pro (być może jako część pakietu opcji). Reflektory w wersji Pro otrzymują ocenę „dostateczną” w testach zderzeniowych IIHS, podczas gdy adaptacyjne w wyższych poziomach wyposażenia otrzymują ocenę „dobrą”. Centralna poduszka powietrzna (między przednimi siedzeniami) jak w Europie. Poduszka powietrzna może być częścią pakietu opcji w wersji Pro i standardem w wyższych wersjach wyposażenia.