Volkswagen ID Forum banner
21 - 40 of 226 Posts
Jeszcze raz dziękuję - widzę teraz, że zamieściłeś cytat z działu serwisowego w innym wątku.

Rozmawiałem właśnie z moim dealerem, mówią, że inżynieria VW dyktuje części, które są wymieniane i w jakiej kolejności, a moduł 5F jest niedostępny bez ETA, więc może to potrwać miesiące, ponieważ pochodzą z Niemiec.

W tym samym oddechu serwisant poprosił mnie o oddanie samochodu zastępczego i odebranie mojego samochodu, ponieważ jest "sprawny". Dzwonię do obsługi klienta VW, ale w tym tempie myślę, że rzucę ręcznik i rozpocznę proces odkupu/cytryny.
To niefortunne, ale rozumiem, jak się czujesz. Czułem się tak samo, gdy skakałem między poczekalniami działu serwisowego a samochodami zastępczymi Tiguans. Szkoda, jak źle VW sobie z tym radzi, ponieważ ID.4 ma tak duży potencjał, ale między błędami oprogramowania a wskaźnikiem awaryjności jego modułów nie zyskuje najlepszej reputacji. Uwielbiam ID.4, ale jest to bez wątpienia najbardziej wadliwy samochód, jaki kiedykolwiek posiadałem.

To niefortunne, ale rozumiem, jak się czujesz. Czułem się tak samo, gdy skakałem między poczekalniami działu serwisowego a wypożyczonymi Tiguanami. Szkoda, jak źle VW sobie z tym radzi, ponieważ ID.4 ma tak duży potencjał, ale między błędami oprogramowania a wskaźnikiem awaryjności jego modułów, nie zyskuje najlepszej reputacji. Uwielbiam ID.4, ale bez wątpienia jest to najbardziej wadliwy samochód, jaki kiedykolwiek posiadałem.
Tylko po to, aby mieć nadzieję, że pomogę komuś w przyszłości, moje notatki z naprawy to:

Spowodowane przez zduplikowany GPS pojazdu skaczący po ekranie mapy podczas jazdy. sprawdzono błąd, brak błędu w module sterującym. usunięto moduł sterujący 5F i sprawdzono kabel antenowy za modułem ok.
Wykonano rozładowanie akumulatora 12 V i ponowne sprawdzenie, nadal występuje problem. utworzono zgłoszenie do linii technicznej i sprawdzono MVB pod modułem car-net i modułem 5f "status odbioru GPS" jest wystarczający.

Łączna liczba 14 satelitów widocznych/śledzonych. antena płetwy rekina jest w specyfikacji. ALE NAV w pojeździe nadal pokazuje złą lokalizację. zgodnie z TECHLINE będzie wymagać wymiany MODUŁU STEROWANIA 5F.
[mention]Starkitect19 [/mention]
To w zasadzie martwy koń, ale jeśli masz notatki z pierwszego zastąpienia 5F, czy możesz je udostępnić? Czy powiedzieli, czy widzieli coś podobnego, gdzie odbiór GPS wydawał się w porządku? Jeszcze raz dziękuję.

Po to, aby pomóc komuś w przyszłości, moje notatki z naprawy to:

[mention]Starkitect19 [/mention]
To w zasadzie martwy koń, ale jeśli masz notatki z pierwszego zastąpienia 5F, czy możesz je udostępnić? Czy powiedzieli, czy widzieli coś podobnego, gdzie odbiór GPS wydawał się w porządku? Jeszcze raz dziękuję.
Przed wymianą modułu 5F, tak. Cała wymiana modułu 5F zajęła mi 3 wizyty.

Pierwsza wizyta miała na celu uruchomienie planu testowego wymiany 5F (nadal nie mam pojęcia, co to znaczy), ale w notatkach serwisowych jest napisane:
2382 RAN GFF NIE ZNALEZIONO KODÓW. WYKONANO JAZDĘ TESTOWĄ GPS NIE ŚLEDZI LOKALIZACJI. OTWARTO VTA. WYKONANO PLAN TESTOWY WYMIANY 5F BEZ WYMIANY MODUŁU 5F. GPS DZIAŁA NORMALNIE W TYM CZASIE.

Mówiłem im kilka razy, że problem jest sporadyczny, ale zakładam, że po tym, jak zobaczyli, że GPS śledził raz przez ułamek sekundy, uznali to za zrobione i wypchnęli mnie z drzwi. Potem poszedłem do domu i problem powrócił, więc wróciłem na drugą wizytę, żeby powiedzieć im, że nadal jest zepsuty i zamówić moduł 5F.

Potem wróciłem, żeby wymienić moduł. Wymiana zajęła 10 dni, a w notatkach serwisowych jest napisane:
KLIENT WRACA W CELU NAPRAW Z POPRZEDNICH RO 91340, 90973, 91340
1 10A-035-842-J CTRL UNIT

Nawiasem mówiąc, nic z tego w ogóle nie pomogło i mój GPS nadal był zepsuty po tym. To był super frustrujący czas lol

Niedawno natknęliśmy się na taki problem w 1st Edition z przebiegiem około 14 000 mil. W zeszłym tygodniu GPS zaczął zgłaszać błędne lokalizacje, około 100-200 stóp od rzeczywistej lokalizacji. To wystarczyło, aby natywna nawigacja stała się bezużyteczna, a ponieważ Apple CarPlay pobiera dane o lokalizacji z samochodu, wszystkie aplikacje telefoniczne również były bezużyteczne do nawigacji.

Zauważyliśmy, że jeśli telefony nie były używane z CarPlay, ich własny GPS działał dobrze.

W próbie zmuszenia telefonów do korzystania z własnego wbudowanego GPS zamiast GPS ID.4, wyłączyliśmy Wi-Fi i Bluetooth w telefonie, a następnie podłączyliśmy go do złącza USB ID.4. Zauważ, że stwierdziliśmy, że jeśli zostawiliśmy włączone Wi-Fi lub Bluetooth, telefon pobierałby dane GPS z samochodu, nawet po podłączeniu do USB. Z wyłączonym Wi-Fi i Bluetooth telefon łączył się z CarPlay przez USB, ale używał GPS telefonu, co oznaczało, że wszystkie aplikacje telefoniczne mogły nawigować bez problemu.

Ale tu jest naprawdę dziwna rzecz: kiedy przyjrzeliśmy się natywnej nawigacji samochodu, również działała poprawnie. W rzeczywistości, nawet po całkowitym odłączeniu telefonu, GPS samochodu nadal działał. A kiedy później pozwoliliśmy telefonowi połączyć się z bezprzewodowym CarPlay i używać GPS samochodu, wszystko było w porządku.

Zastanawiam się więc, czy wyłączenie Wi-Fi w telefonie i podłączenie go do przewodowego CarPlay w jakiś sposób uśpiło system GPS samochodu, co pozwoliło mu na naprawę?

Naprawdę, nie mamy pojęcia, dlaczego to zadziałało lub czy to był tylko przypadek, ale chciałem się podzielić, na wypadek gdyby mogło to pomóc innym. Przynajmniej wyłączenie Wi-Fi i Bluetooth w telefonie oraz użycie połączenia przewodowego z samochodem wydaje się pozwalać telefonowi ignorować GPS samochodu, gdy działa nieprawidłowo.

ZAKTUALIZOWANO 1.05.2023... Edytowałem ten post, aby wyjaśnić, że musieliśmy wyłączyć zarówno Wi-Fi jak i Bluetooth w telefonie. Ponadto nie widzieliśmy już tajemniczego odzyskiwania GPS samochodu, więc przypisujemy to przypadkowi. Od czasu do czasu samochód zresetuje GPS w sposób, który (mniej więcej) zgadza się z "prawdą" lub zdradza podstawowy problem z nowym fałszywym przesunięciem od rzeczywistości. Wydaje się, że dzieje się to co najmniej raz za każdym razem, gdy prowadzimy samochód.

Mam podejrzenie, że niektóre kable USB (nawet jeśli są podłączone tylko do samochodu, a nie do urządzenia na drugim końcu) działają jak antena i wprowadzają zakłócenia do systemu informacyjno-rozrywkowego samochodu. Spróbuj różnych kabli lub całkowicie je odłącz.

Wbudowany GPS w naszym 2-miesięcznym modelu '23 ID.4 AWD Pro S jest od jakiegoś czasu "zdezorientowany". Początkowo myślałem, że to z powodu złej pogody. Ale nie wrócił. Zrobiłem ten film w zeszłą sobotę, na I-93 w New Hampshire, tuż za Manchesterem. GPS pokazuje, że jestem 112 mil odległości i skacze. Pogoda, kiedy to nagrywałem, była łagodna, 31ºF (pokazane na ekranie) i trochę opadów, prawie żadnej burzy.

Otrzymuję również wiele ostrzeżeń "wyświetlanie dynamicznych znaków drogowych niedostępne". Znowu myślałem, że to z powodu pogody, słabej widoczności dla kamer itp. Ale byłem na myjni samochodowej, od spodu i wszystko, i nadal jest wyłączone przez większość czasu.

W tym momencie wydaje się, że to wadliwy chip GPS i powinienem po prostu oddać go do serwisu.

Przeglądając poprzednie wątki w poszukiwaniu podobnych problemów...

– ale powinienem tutaj wyjaśnić, że Mapy Google i Mapy Apple w Carplay działają dobrze. To problem tylko z nawigacją pokładową. (Więc zastanawiam się, czy to prawda, że Carplay używa anteny samochodu? A może antena nie jest taka sama jak chip/oprogramowanie, które odczytuje sygnały z anteny, a telefon nadal to robi sam?)

Czy ktoś jeszcze się z tym spotkał?
Czy jakieś inne pomysły?

Dzięki!
Nasz samochód rozwinął dokładnie ten sam zestaw objawów w ciągu ostatnich kilku dni. Nie wpływa to na możliwość prowadzenia, a Mapy Google działają dobrze przez Android Auto. Denerwujące, jednak.

Dave

Wbudowany GPS w naszym 2-miesięcznym modelu '23 ID.4 AWD Pro S jest od jakiegoś czasu "zdezorientowany". Początkowo myślałem, że to z powodu złej pogody. Ale nie wróciło. Wziąłem ten film w zeszłą sobotę na I-93 w New Hampshire, tuż za Manchesterem. GPS pokazuje mi, że jestem 70 mil od i skacze po okolicy. Pogoda, kiedy to nagrałem, była łagodna, 31ºF (pokazane na ekranie) i trochę opadów, ledwie burza.

Otrzymuję również wiele ostrzeżeń "wyświetlanie dynamicznych znaków drogowych niedostępne". Znowu myślałem, że to z powodu pogody, słabej widoczności dla kamer itp. Ale byłem na myjni samochodowej, podwozie i wszystko, i nadal jest wyłączone przez większość czasu.

W tym momencie wydaje się, że to wadliwy chip GPS i powinienem po prostu oddać go do serwisu.

Przeglądanie przeszłych wątków w poszukiwaniu podobnych problemów...

– ale powinienem tutaj wyjaśnić, że Mapy Google i Mapy Apple w Carplay działają dobrze. To problem tylko z nawigacją pokładową. (Zastanawiam się więc, czy to prawda, że Carplay używa anteny samochodu? A może antena nie jest taka sama jak chip/oprogramowanie, które odczytuje sygnały z anteny, a telefon nadal to robi sam?)

Czy jakieś inne pomysły?

Dzięki!
Miałem tylko, że mój GPS skakał po parkingach na bardzo bliskich skrzyżowaniach. Kazałbym im ponownie skalibrować GPS lub dowiedzieć się, co jest z nim nie tak.

Edytowałem mój wcześniejszy post, aby zwrócić uwagę na to, że wyłączenie zarówno Wi-Fi, jak i Bluetooth w telefonie, a następnie podłączenie go do przewodowego CarPlay, wydaje się pozwalać telefonowi na korzystanie z własnego (działającego) GPS zamiast GPS samochodu (uszkodzonego). To nie jest rozwiązanie podstawowego problemu, ale przynajmniej obejście dla osób z iPhone'ami i CarPlay.

Wbudowany GPS w naszym 2-miesięcznym modelu '23 ID.4 AWD Pro S był "zdezorientowany" od jakiegoś czasu. Początkowo myślałem, że to z powodu złej pogody. Ale nie wrócił. Wziąłem ten film w zeszłą sobotę, na I-93 w New Hampshire, tuż za Manchesterem. GPS pokazuje mi, że jestem 70 mil odległości i skacze po mapie. Pogoda, gdy to nagrywałem, była łagodna, 31ºF (pokazane na ekranie) i trochę opadów, prawie żadnej burzy.

Często dostaję też ostrzeżenia "wyświetlanie dynamicznych znaków drogowych niedostępne". Znowu myślałem, że to z powodu pogody, słabej widoczności dla kamer itp. Ale byłem na myjni samochodowej, od spodu i wszystko, i nadal jest wyłączone przez większość czasu.

Przeglądając poprzednie wątki w poszukiwaniu podobnych problemów...

– ale powinienem tutaj wyjaśnić, że Mapy Google i Mapy Apple w Carplay działają bez zarzutu. To problem tylko z nawigacją pokładową. (Zastanawiam się więc, czy to prawda, że Carplay używa anteny samochodu? A może antena nie jest taka sama jak chip/oprogramowanie, które odczytuje sygnały z anteny, a telefon nadal robi to sam?)

Czy jakieś inne pomysły?

Dzięki!
Tak. Ten sam problem tutaj. Wczoraj zamieściłem post.

Tak. Ten sam problem tutaj. Wczoraj opublikowałem post.
Tak, mój ID.4 ma ten problem od około 3 miesięcy.

To bardzo denerwujące. Widziałem ostrzeżenia o "Ograniczonej dynamicznej sygnalizacji znaków drogowych" i "Brak danych dla tego obszaru" około 52 000 razy. Ponadto, kiedy jadę autostradą międzystanową 405, ID.4 próbuje sprawić, żebym uwierzył, że ograniczenie prędkości wynosi 25.

Najzabawniejsze jest jednak to, gdy głos włącza się z ostrzeżeniem o ruchu drogowym dla ulicy oddalonej o 25 mil.

Google Maps przez Android Auto działa jednak dobrze.

Dave

Też mam ten problem (zła lokalizacja GPS samochodu, złe wykrywanie ograniczeń prędkości, CarPlay działa). Opublikowałem nowy wątek (szukanie "błędu ograniczenia prędkości" na forach niczego przydatnego nie znalazło), zanim zdałem sobie sprawę, że to problem z GPS całego samochodu.

Zabieram go jutro do dealera, mając nadzieję, że uda mi się to rozwiązać mniej boleśnie i w mniejszej liczbie wizyt niż w niektórych innych raportach...

Czy ktoś na forach miał niezawodne rozwiązanie tego problemu? Do tej pory widziałem tylko wymianę modułu połączeń @Starkitect19 jako historię sukcesu.

Czy ktoś z was, @wildpitcher, @EFC, @mcesh, rozwiązał swój problem?

Ja też mam ten problem (zła lokalizacja GPS samochodu, złe wykrywanie ograniczeń prędkości, CarPlay działa). Opublikowałem nowy wątek (szukanie "błędu ograniczenia prędkości" na forach niczego przydatnego nie znalazło), zanim zdałem sobie sprawę, że to problem z GPS całego samochodu.

Zabieram go jutro z powrotem do dealera, mając nadzieję, że uda mi się to rozwiązać mniej boleśnie i w mniejszej liczbie wizyt niż w niektórych innych raportach...

Czy ktoś na forach miał niezawodne rozwiązanie tego problemu? Do tej pory widziałem tylko wymianę modułu połączeń @Starkitect19 jako historię sukcesu.

@wildpitcher, @EFC, @mcesh - czy komuś z was udało się rozwiązać ten problem?
Jeszcze nie próbowałem. Problem nadal występuje. Denerwujące, ale samochód nadaje się do jazdy z użyciem Android Auto do nawigacji.

Dave

Hmm dzięki. Właśnie rozmawiałem z moim dealerem (Boardwalk VW w Redwood City, CA) i powiedzieli, że zamówili moduł 5F dla mojego samochodu, ale jest on niedostępny przez 2-4 tygodnie 🤬😭..
Czy są jakieś części do ID.4, które NIE są niedostępne? To trwa już od lat. Sprawia, że ​​kwestionuję mądrość ponownego kupowania jakiegokolwiek VW.

KLIENT ZGŁASZA, ŻE NAWIGACJA JEST NIEDOKŁADNA. POTWIERDZONY PROBLEM Z KLIENTEM: PODCZAS JAZDY AUTOSTRADĄ NAWIGACJA POKAZUJE JAZDĘ ULICĄ BOCZNĄ. SPRAWDZONO AKTUALIZACJE I T SB BRAK. BŁĘDY W 75 U14FEOO: Niepowodzenie inspekcji podpisu Secure Onboard Communication

Monitoruj MVB pod kątem "statusu odbioru GPS" w J949/AW-75 oraz 5F, gdy występuje problem. Jeśli odbiór jest wystarczający, powinno być widocznych/śledzonych 3 lub więcej satelitów. Jeśli liczba wynosi od 0-2 lub wartość 255, nie ma odbioru GPS. Jeśli nie ma odbioru GPS, odłącz połączenie anteny anteny GPS przy płetwie rekina (niebieskie połączenie) i sprawdź, czy jest obecne około 5,0-5,2 V. Jeśli napięcie jest prawidłowe, obróć/poruszaj kablem koncentrycznym anteny GPS i zanotuj, czy odbiór powróci. Jeśli tak, wymień antenę płetwy rekina i kabel koncentryczny anteny GPS. Jeśli odbiór nie powróci, wymień tylko antenę płetwy rekina. Jeśli nie ma odpowiedniego napięcia, odłącz połączenie GPS od 1949/AW-75 i sprawdź, czy napięcie jest prawidłowe. Jeśli jest obecne w J949/AW-75, ale nie w antenie, wymień tylko kabel koncentryczny. Jeśli J949/AW-75 nie emituje prawidłowego napięcia, zaleca się wymianę 1949/AW-75. Jeśli odbiór GPS jest wystarczający, ale lokalizacja pojazdu w systemie NAV/lokalizacji MVB jest nieprawidłowa, wymień AW-5F
Jeśli komuś to pomoże, to są notatki technika z mojej wizyty. Niestety, nie jestem pewien, na jakim etapie rozwiązywania problemów się znajdują, ponieważ wygląda na to, że po prostu skopiowali i wkleili instrukcje. Zamówili moduł (10A-035-842-J), ale doradca serwisowy był w większości bezużyteczny i nie był w stanie wyjaśnić, który moduł zamówili. Obawiam się z @Starkitect19 's poprzedniej wiadomości, że to tylko moduł 5F, który tak naprawdę nie rozwiązał problemu i będę musiał wracać kilka razy, aby naprawić moduł połączeń. Ach...

Jeśli to komuś pomoże, to są notatki technika z mojej wizyty. Niestety nie jestem pewien, na jakim etapie rozwiązywania problemów się znajdują, ponieważ wygląda na to, że po prostu skopiowali i wkleili instrukcje. Zamówili moduł (10A-035-842-J), ale doradca serwisowy był w większości bezużyteczny i nie był w stanie wyjaśnić, który moduł zamówili. Obawiam się z wcześniejszej wiadomości @Starkitect19, że to tylko moduł 5F, który tak naprawdę nie rozwiązał problemu i będę musiał wracać wiele razy, aby naprawić moduł połączeń. Westchnienie...
Ten zestaw poleceń mówi mi, że nie mają pojęcia, co się dzieje. Wielu z nas ma identyczne objawy. Spekuluję, że istnieje jedno rozwiązanie dla wszystkich, które jeszcze nie wyszło na powierzchnię.

Dave

GPS w mojej pierwszej edycji zaczął szwankować w tym tygodniu, te same objawy, co u innych osób w tym wątku w odniesieniu do wbudowanej nawigacji, która nie ma pojęcia, gdzie jestem, myśląc, że jadę przez budynki i jezioro Michigan, wyświetlając błędy dynamicznego wyświetlania znaków drogowych itp.

Jednak, co ciekawe, CarPlay działa idealnie, podobnie jak ostatnia zaparkowana lokalizacja w aplikacji VW. Używam CarPlay bezprzewodowo, jeśli to ma znaczenie, i mam iPhone'a 12 Pro z systemem iOS 16.6.

Zabrałem samochód do dealera wczoraj z powodu akcji serwisowej klamki drzwi i tego. Znowu, podobna historia do wszystkich innych, dealer zadzwonił do mnie dzisiaj i powiedział, że zamawiają nowy moduł 5F. Waham się, czy próbować ich odwieść, biorąc pod uwagę, że objawy mojego samochodu są nieco inne, ponieważ CarPlay działa. Dodatkowo, zeskanowałem samochód za pomocą OBD eleven przed oddaniem go do dealera, a moduł 5F nie wykazywał żadnych błędów.

Dobre wieści, odpukać w niemalowane.....wymiana mojego modułu 5F rozwiązała mój problem z GPS. Zrobiłem 20-minutową jazdę próbną, aby osobiście sprawdzić, czy (1) nawigacja w samochodzie działa zgodnie z oczekiwaniami (koniec z nieregularną lokalizacją) oraz (2) wyświetlanie ograniczenia prędkości działa zgodnie z oczekiwaniami (wyświetla 65 mil na autostradzie). CarPlay musiał zostać ponownie zarejestrowany w moim telefonie, ale po zakończeniu działa bez zarzutu.

Będę to obserwował, aby sprawdzić, czy problem powróci, ale wierzę, że to pierwsze potwierdzone rozwiązanie w tym wątku dotyczące wymiany modułu 5F.
@bc15, jakieś aktualizacje z wymiany modułu?

Do protokołu: wymieniona część to 10A-035-842-J - jednostka sterująca 1

Uwagi z mojej naprawy:

1. KLIENT OŚWIADCZA, ŻE NAWIGACJA JEST NIEDOKŁADNA. SPRAWDZONO PROBLEM Z KLIENTEM, KTÓRY BĘDZIE JECHAŁ AUTOSTRADĄ, A NAWIGACJA POKAZUJE JAZDĘ ULICĄ BOCZNĄ SPRAWDZONO AKTUALIZACJE I T SB NIE ZNALEZIONO BŁĘDÓW W 75 U14FE00: Inspekcja podpisu bezpiecznej komunikacji pokładowej nie powiodła się Monitoruj MVB pod kątem „statusu odbioru GPS” pod J949/AW-75, a także 5F, gdy występuje problem. Jeśli odbiór jest wystarczający, powinno być widocznych/śledzonych 3 lub więcej satelitów. Jeśli liczba wynosi od 0-2 lub wartość 255, nie ma odbioru GPS. Jeśli nie ma odbioru GPS, odłącz połączenie anteny anteny GPS przy płetwie rekina (niebieskie połączenie) i sprawdź, czy jest obecne ok. 5,0-5,2 V. Jeśli napięcie jest prawidłowe, obróć/poruszaj kablem koncentrycznym anteny GPS i zanotuj, czy odbiór powróci. Jeśli tak, wymień antenę płetwy rekina i kabel koncentryczny anteny GPS. Jeśli odbiór nie powróci, wymień tylko antenę płetwy rekina. Jeśli nie ma odpowiedniego napięcia, odłącz połączenie GPS od J949/AW-75 i sprawdź, czy napięcie jest prawidłowe. Jeśli jest obecne w J949/AW-75, ale nie w antenie, wymień tylko kabel koncentryczny. Jeśli J949/AW-75 nie emituje odpowiedniego napięcia, zaleca się wymianę J949/AW-75. Jeśli odbiór GPS jest wystarczający, ale lokalizacja pojazdu w systemie NAV/lokalizacja MVB jest nieprawidłowa, wymień AW-5F.
2. ZGODNIE Z ZALECENIAMI WYMIENIĆ MODUŁ 5F USUNIĘTO SCHOWEK I PANEL, ABY DOSTAĆ SIĘ DO MODUŁU 5F ZA POMOCĄ NARZĘDZIA SKANUJĄCEGO WYKONANO PLAN TESTOWY WYMIANY MODUŁU WYKONANO KODOWANIE I ADAPTACJE WYCZYSZCZONO BŁĘDY I WYKONANO TEST DROGOWY SPRAWDZONO, CZY SYSTEM NAWIGACJI DZIAŁA ZGODNIE Z PROJEKTEM

Dobre wieści, odpukać w niemalowane.....wymiana mojego modułu 5F rozwiązała mój problem z GPS. Zrobiłem 20-minutową jazdę próbną, aby osobiście sprawdzić, czy (1) nawigacja w samochodzie działa zgodnie z oczekiwaniami (koniec z nieregularną lokalizacją) oraz (2) wyświetlanie ograniczenia prędkości działa zgodnie z oczekiwaniami (wyświetla 65 mil na godzinę na autostradzie). CarPlay trzeba było ponownie zarejestrować w moim telefonie, ale po zakończeniu działa dobrze.

Będę to obserwował, aby sprawdzić, czy problem powróci, ale wierzę, że to pierwsze potwierdzone rozwiązanie w tym wątku dotyczące wymiany modułu 5F, które działa. @bc15, jakieś aktualizacje z wymiany modułu?

Do wiadomości: wymieniona część to 10A-035-842-J - Jednostka sterująca 1

Uwagi z mojej naprawy:
Dopiero odebrałem samochód po wymianie modułu 5F i tak, to naprawiło problem. Również ten sam numer części.

Notatki z naprawy:
LOKALIZACJA POJAZDU POKAZUJE KILKA BLOKÓW OD AKTUALNEJ LOKALIZACJI. SPRAWDŹ ANTENĘ GPS I SPRAWDŹ SYGNAŁ PRZEZ MB, A ODBIÓR POKAZUJE 3 SYGNAŁY ANTENY GPS. SPRAWDŹ ANTENĘ GPS PRZY PŁETWIE REKINA NIEBIESKIE 5,0 WOLTA SĄ OBECNE SPRAWDŹ MB DLA SYSTEMU NAWIGACJI, A LOKALIZACJA BYŁA NIEPRAWIDŁOWA ZAMÓWIONO MODUŁ AW 5F. j79
USUNIĘTO I ZAINSTALOWANO ELEKTRONIKĘ INFORMACYJNĄ 1 MODUŁ AW-5F.
WYKONAJ PROGRAMOWANIE Z PLANEM TESTOWYM GFF.
POJAZD TESTOWANY NA DRODZE PO NAPRAWIE

Właśnie odebrałem samochód po wymianie modułu 5F i tak, to naprawiło problem. Ten sam numer części.

Notatki z naprawy:
Właśnie wróciłem z 5 wizyty u mojego dealera VW w Marietcie, GA -- 5 i pół godziny! W końcu wymienili moduł 5F -- ale bez efektu. Mam ten sam problem, w którym nawigacja nie utrzymuje kursu. Dealer zamówił teraz kolejny moduł, który, jak mówią, jest częścią systemu rozrywki i rzekomo tłumaczy informacje GPS do wyświetlania na ekranie. Część pochodzi z Kanady i przybędzie Bóg wie kiedy. Człowiek pomyślałby, że wszystkie inwestycje w elektronikę i oprogramowanie dałyby im lepszą zdolność diagnozowania problemów. Szczerze mówiąc, nie różni się to od dawnych czasów -- po prostu wymieniaj części, aż coś zadziała.

21 - 40 of 226 Posts