Volkswagen ID Forum banner

Zamówienia i terminy dostaw ID Buzz?

18K views 44 replies 20 participants last post by  JoBo  
#1 ·
Cześć, zamówiłem 19 lipca, przewidywana dostawa późny styczeń-połowa kwietnia 2023. Ktoś jeszcze ma jakieś daty?

#5 ·
Cześć, zamówiłem 19 lipca, przewidywana dostawa późny styczeń-połowa kwietnia 2023. Ktoś jeszcze ma jakieś daty?
Zamówiłem w październiku i poinformowano mnie o dostawie w kwietniu 23. Ale w tym tygodniu pojawiła się aktualizacja, że lakier dwutonowy sprawia im pewne problemy i dostawa lakieru dwutonowego może czekać do 2024 roku! Wydaje się to trochę ekstremalne...

#7 ·
Zamówione 1 września i jeszcze bez ustalonej daty. Podano jedynie szacunkową datę dostawy na wrzesień 2023.

Dealer powiedział to samo o dwukolorowym lakierze. A jeśli spojrzeć na cennik w tej chwili, podnieśli cenę za dwukolorowy lakier o prawie 800 funtów (teraz jest on notowany jako 2325,00 funtów przed VAT, w górę z 1500,00 funtów przed VAT) - wyraźnie próbując zniechęcić ludzi do zamawiania go! :D

#8 ·
Zamówione 1 września i również brak jeszcze ustalonej daty. Jedyną podaną estymacją dostawy jest wrzesień 2023. Dealer powiedział to samo o dwukolorowym lakierze. A jeśli spojrzysz na cennik w tej chwili, podnieśli cenę za dwukolorowy o prawie 800 funtów (teraz jest wymieniony jako 2325,00 funtów przed VAT, w górę z 1500,00 funtów przed VAT) - wyraźnie próbując zniechęcić ludzi do zamawiania go! :D
Zamówiłem pod koniec maja w Holandii. Dwukolorowy Max 1 edycja. Dealer właśnie potwierdził dostawę w 1 tygodniu stycznia 2023

#12 ·
Wpłaciłem depozyt w czerwcu, aby zarezerwować miejsce na liście oczekujących u dealera, formalne zamówienie z pełną specyfikacją złożone 23 sierpnia, pod koniec listopada otrzymałem telefon od dealera z informacją, że jest w kraju, a następnie zniknął w czarnej dziurze na około 3 tygodnie, po czym w połowie grudnia w końcu dotarł do dealerów. Odebrałem go 21 grudnia, to Candy White Cargo..

#17 ·
Jak dotąd uwielbiam to, ale przejechałem nim tylko 170 mil. Pracuję około 120 mil dalej i czekam na dostarczenie karty do ładowania. Nie jestem na tyle odważny, żeby zabrać go w podróż służbową, dopóki nie będę pewien, że mogę go naładować i wrócić do domu. Odebrałem go 21 grudnia, a ostatni raz jechałem nim 28 grudnia. W jakiś sposób złapał też powolną przebicie po stronie tylnego pasażera, więc zabieram go jutro do dealera, żeby sprawdzili, co się dzieje. Opona ma uszczelniać się przed małymi przebiciami, zdjąłem koło i nie widzę żadnych uszkodzeń opony, więc stawiam na problem z zaworem. Myślę, że zdobycie opon o odpowiedniej wadze do tych rzeczy to teraz kwestia cierpliwości, więc naprawdę mam nadzieję, że to zawór.

Na szczęście wciąż mam swojego drugiego vana służbowego i mogę pracować, dopóki nie załatwię tych kilku rzeczy.

#21 ·
Do tej pory bardzo mi się podoba, ale przejechałem nim tylko 170 mil. Pracuję około 120 mil dalej i czekam na dostarczenie karty do ładowania. Nie jestem na tyle odważny, żeby zabrać go w podróż służbową, dopóki nie będę pewien, że mogę go naładować i wrócić do domu. Odebrałem go 21 grudnia, a ostatni raz jechałem nim 28 grudnia. W jakiś sposób złapał też powolną przebitą oponę po stronie tylnego pasażera, więc zabieram go jutro do dealera, żeby sprawdził, co się dzieje. Opona ma uszczelniać się sama w przypadku małych przebić, zdjąłem koło i nie widzę żadnych uszkodzeń opony, więc stawiam na problem z zaworem. Myślę, że zdobycie opon o odpowiedniej wadze do tych rzeczy to teraz kwestia cierpliwości, więc naprawdę mam nadzieję, że to zawór.

Na szczęście wciąż mam swojego drugiego vana służbowego i mogę pracować, dopóki nie załatwię tych kilku rzeczy.
Dziękuję za aktualizację. Prosimy o dalsze informacje.

#22 ·
Zamówiłem moje pierwsze wydanie Buzz dzień po otwarciu zamówień w zeszłym marcu i otrzymałem je w zeszły czwartek. Bardzo zadowolony, ale muszę dowiedzieć się więcej o wszystkich różnych "systemach", które posiada. Jest to oprogramowanie w wersji 3.2.0, które jak dotąd wydaje się całkiem solidne.

#24 ·
Zamówiłem moją 1. edycję Buzz dzień po otwarciu zamówień w zeszłym marcu i otrzymałem ją w zeszły czwartek. Bardzo zadowolony z niej, ale muszę dowiedzieć się więcej o wszystkich różnych "systemach", które posiada. Jest to oprogramowanie w wersji 3.2.0, które jak dotąd wydaje się całkiem solidne.

PB
Czy możesz zamieścić dla nas kilka zdjęć? Dzięki

#26 ·
Ostatnia aktualizacja: nie wiedzą, kiedy moja zostanie dostarczona... Zamówione: początek czerwca 2023. Pierwsze podane daty dostawy: pierwsza połowa 2024 roku. Na początku grudnia wspomnieli, że mój samochód był na liście na 23 stycznia 2023 roku. Zadzwoniłem w zeszłym tygodniu => Status się nie zmienił, zadzwonili do produkcji i nie wiedzą, dlaczego ta data jest w systemie ani jaki jest status... Byłem tak podekscytowany, teraz jestem bardzo nieszczęśliwy... Cóż, będę dalej jeździł moim caravelle... Również fajny samochód :).

#34 ·
Cześć, zamówiłem 19 lipca, przewidywana dostawa późny styczeń-połowa kwietnia 2023. Ktoś jeszcze ma jakieś terminy?
Zamówione w tym samym czasie. Ostatnia aktualizacja (16 stycznia) mówiła, że jest w drodze do Emden i dotrze do dealerów w lutym. Nadal brak dalszych informacji.
Cześć, zamówiłem 19 lipca, przewidywana dostawa późny styczeń-połowa kwietnia 2023. Ktoś jeszcze ma jakieś terminy?

#37 ·
Cześć, zamówiłem 19 lipca, przewidywana dostawa koniec stycznia-połowa kwietnia 2023. Czy ktoś jeszcze ma jakieś terminy?
Ja zamówiłem swój w przedsprzedaży w lipcu 22 i powiedziano mi, że budowa w styczniu 23, a następnie w grudniu 22 otrzymałem aktualizację, że dostawa została teraz opóźniona do września 24. Niezbyt pod wrażeniem

#38 ·
Po radiowej ciszy trwającej kilka tygodni w końcu otrzymałem wiadomość od dealera VW. Dostawa jest teraz spodziewana w pierwszym tygodniu lipca tego roku. Zamówiłem go (1st Max two tone) w ostatnim tygodniu maja ubiegłego roku, a dostawa miała pierwotnie nastąpić w styczniu tego roku. Zatem opóźnienie o około 6 miesięcy.