Volkswagen ID Forum banner

Najlepsze sposoby odtwarzania filmów na ekranie systemu informacyjno-rozrywkowego ID4

11K views 6 replies 5 participants last post by  gorj  
#1 ·
Bardzo chciałem uruchomić filmy w ID4. W tej chwili skłaniam się ku użyciu iPada i rezygnacji, ale chciałem zobaczyć, jakie mogą być inne spostrzeżenia. Przeczytałem kilka wcześniejszych wątków na ten temat. Podsumowanie tego, co rozumiem jako metody odtwarzania filmów, jest następujące:
  • Pamięć USB. Ale problematyczne, ponieważ formatowanie wideo jest problemem.
  • Aplikacje, które można pobrać i które umożliwiają odtwarzanie wideo. Są one losowe, zazwyczaj płatne i niechlujne.
Volkswagen naprawdę musi to otworzyć, tak samo jak CarPlay/Android Auto out of the box. Powinniśmy mieć możliwość wyświetlania aplikacji Netflix itp. na ekranie i korzystania z nich, gdy pojazd jest zaparkowany. Myślę, że w rzeczywistości prawdopodobnie nie jest to łatwe dla oprogramowania takiego jak CarPlay, aby mieć taki poziom komunikacji z pojazdem (np. wiedzieć, że jest zaparkowany)... Rozumiem, że GPS i akcelerometry w urządzeniu mogą określić, czy pojazd jest w ruchu, czy zatrzymany, ale zakładam, że są z tym problemy.

Zauważyłem, że w nadchodzącej aktualizacji oprogramowania VW 3.0 w systemie informacyjno-rozrywkowym znajduje się ikona "Sklep", która wygląda jak App Store. Naprawdę mam nadzieję, że tak jest i że również takie rzeczy jak aplikacja Netflix staną się natywne dla systemu informacyjno-rozrywkowego. To byłoby idealne.