Volkswagen ID Forum banner
21 - 40 of 132 Posts
Niezależnie od tego, kto ostatecznie skorzysta z pozwów zbiorowych, groźba bólu wyrządzonego pozwanemu powinna wystarczyć, aby zachęcić do dobrego zachowania korporacyjnego.

Zatem nawet jeśli nie zapewniają satysfakcjonującego rozwiązania w rękach powodów, te pozwy z pewnością wysyłają wiadomość.

Ale zgadzam się z @His_Stigness, że VW jest bardzo ostrożny (prawnie) w tym, co mówi, co obiecuje - AMA Diessa jest najbliższa obietnicy P&C i spodziewam się, że ostatecznie zostanie dostarczona. OTA? Nigdzie nie można znaleźć na piśmie, a jeśli dostarczą tylko jeden, spełnili wszelkie ustne zobowiązania.

Uważaj, żeby nie dać się zwieść syndromowi "następnego błyszczącego nowego obiektu".

Aktualizacje OTA, kogo to obchodzi? Plug-and-charge, kogo to obchodzi? Nie warto tracić 10 000 lub 20 000 dolarów, wymieniając idealny model z 2021 roku na model z 2025 roku tylko dlatego, że nowszy ma kilka ulepszeń. Jeśli wpadniesz w ten tryb, będzie to jak amerykańskie nawyki samochodowe w latach 50., kiedy dostawało się nowy samochód co trzy lata.

Być może źle interpretuję to, co widzę, ale wydaje mi się, że właściciele z lat 2021-2022 otrzymują aktualizację OTA 3.2.12. Nie potrafię stwierdzić, czy oni, a następnie właściciele z początku 2023 roku, otrzymają aktualizację OTA 3.5.

Niezależnie od tego, kto ostatecznie skorzysta z pozwów zbiorowych, groźba bólu wyrządzonego pozwanemu powinna wystarczyć, aby zachęcić do dobrego zachowania korporacyjnego.

Zatem nawet jeśli nie zapewnią satysfakcjonującego rozwiązania w rękach powodów, te pozwy z pewnością wysyłają wiadomość.

Ale zgadzam się z @His_Stigness, że VW jest bardzo ostrożny (prawnie) w tym, co mówi, co obiecuje - AMA Diessa jest najbliższe obietnicy P&C i spodziewam się, że ostatecznie zostanie spełniona. OTA? Nigdzie na piśmie, a jeśli dostarczą tylko jeden, spełnili każde słowne zobowiązanie.
Myślę, że (niedawno) pokazaliśmy, że zobowiązanie do dostarczania rutynowych, dość częstych aktualizacji OTA było omawiane w reklamach VW i ogólnie rzecz biorąc, od reklam oczekuje się prawdomówności.

Myślę, że pokazaliśmy (niedawno), że zobowiązanie do dostarczania rutynowych, dość częstych aktualizacji OTA było omawiane w reklamach VW i ogólnie rzecz biorąc, od reklam oczekuje się prawdomówności.
Wskaż mi tę dyskusję? Z tego, co pamiętam, było to "pierwsze OTA" i wszystko poza tym było gadaniem i aspiracyjnymi stwierdzeniami.

Zwróć uwagę, że Lectron nie wysyła zbyt wielu lub mają OGROMNE zaległości. Zamówiłem swój w pierwszym tygodniu lutego i wciąż go nie mam. A Lectron nie może/nie chce podać mi szacunkowego terminu dostawy, co mówi mi, że mają teraz pewne problemy.
Jeśli chodzi o Plug and Charge. Czas pokaże, ale wydawało mi się, że widziałem kilka filmów od właścicieli Forda, że można rozpocząć ładowanie za pośrednictwem aplikacji Tesla. Możesz dostać inną cenę. Ale tak, jeśli Plug and Charge jest potrzebne, nie ufam VW, że to rozgryzie. Wciąż czekam na mój OTA dla 3.2.x.
Coś się dzieje z tym Lectrona. W końcu powiedzieli mi to przez e-mail. "Ze względu na różne czynniki, takie jak harmonogramy produkcji, logistyka wysyłki i nieprzewidziane okoliczności, nie jesteśmy w stanie podać dokładnej ETA dla poszczególnych zamówień w tej chwili"

Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w SoCal sieci ładowania są w strasznym stanie. Tesla obiecuje naprawić wszystko, ale nie mają SuCs z MagicDock w promieniu 400 mil i nie ogłaszają, gdzie i kiedy zostanie zainstalowany MD. Brak szczegółów i informacji nie daje mi żadnej nadziei.

WSZYSTKIE ładowarki tutaj są przeciążone, z wyjątkiem tych Tesli. Dlatego, chociaż nigdy nie kupiłbym ich samochodu, używałbym ich SuCs, gdybym mógł.

Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w SoCal sieci ładowania są w strasznym stanie. Tesla obiecuje naprawić wszystko, ale nie mają SuCs z MagicDock w promieniu 400 mil i nie ogłaszają, gdzie i kiedy zostanie zainstalowany MD. Brak szczegółów i szczegółów nie daje mi żadnej nadziei.

WSZYSTKIE ładowarki tutaj są przeciążone, z wyjątkiem tych Tesli. Dlatego, chociaż nigdy nie kupiłbym ich samochodu, użyłbym ich SuCs, gdybym mógł.
Rozmawiasz dzisiaj, ja rozmawiam pod koniec 2025 roku, być może 2026 roku, kiedy VW może dołączyć do adapterów. Ale w tym czasie prawdopodobnie zobaczysz mnóstwo Magic Dock w swojej okolicy. Tesla otwiera super miejsce z restauracją w LA... Myślę, że byłby to v4 SuC z Magic Dock,

Widzisz szare kropki? To nadchodzące lokalizacje... Myślę, że Tesla umieści Magic Docks, wiedząc, że ponieważ większość EV to Tesla, umożliwienie ładowania samochodów CCS tylko pomoże w wykorzystaniu witryny.

Image

Image

Image

Wydaje się to bardzo silnie zależeć od regionu geograficznego. W Kolorado jest ich tak wiele, że można się o nie potknąć. Musiałem czekać łącznie dwa razy, za każdym razem kilka minut. Z drugiej strony, w Wyoming jest ich tak mało, że jest wiele miejsc, do których nie można nawet dojechać Teslą. Człowiek ma nadzieję, że sytuacja z czasem się poprawi.

Twierdzenie, że system ładowania Tesli jest opłacalny, sugeruje, że na rynku pojawią się inni gracze, po prostu w oparciu o stary, dobry kapitalizm. Nie widzę tego lokalnie, gdzie wszędzie powstają duże nowe stacje benzynowe i prawie żadna z nich nie ma ładowarek.

• Like
Reactions: Eric Nay
Myślę, że reklamowanie czegoś jako obsługującego OTA oznacza, że pojazd otrzyma co najmniej jedną aktualizację OTA.
Och, nie ma wątpliwości, że VW ustawił oczekiwania konsumentów dotyczące OTA co kwartał. Chodzi tylko o to, że starannie unikają zobowiązywania się do czegokolwiek prawnie wiążącego.

I być może dlatego, pomimo problemów, wciąż idą naprzód z 3.2.x i może czymś więcej – tylko po to, by powiedzieć „dostarczyliśmy!”

Ty mówisz dzisiaj, ja mówię pod koniec 2025 roku, być może 2026, kiedy VW może dołączyć do adapterów. Ale w tym czasie prawdopodobnie zobaczysz mnóstwo Magic Dock w swojej okolicy. Tesla otwiera super lokalizację z restauracją w LA... Myślę, że to byłby v4 SuC z Magic Dock,

Widzisz szare kropki? To nadchodzące lokalizacje... Myślę, że Tesla umieściłaby Magic Dock, wiedząc, że skoro większość EV to Tesle, umożliwienie ładowania samochodów CCS tylko pomoże w wykorzystaniu lokalizacji.

View attachment 33855

View attachment 33854

View attachment 33853
Jeśli szare kropki to nadchodzące Superchargery, dlaczego legenda, której zdjęcie zamieściłeś, pokazuje je jako ładowarki docelowe?

21 - 40 of 132 Posts