Volkswagen ID Forum banner

Pomoc drogowa - Czy to kosztuje?

6.8K views 6 replies 5 participants last post by  pezzy668  
#1 ·
Więc mieliśmy pierwszą przebitą oponę bez zapasowej, i kazałem dziecku zadzwonić po pomoc drogową, żeby zawieźli je do dealera opon, żeby to naprawić (skończyło się na dwóch nowych oponach, miały 4/32 przy 15k mil na tylnych).

Ale obciążono ją kwotą 159 dolarów. Myślałem, że pomoc drogowa jest darmowa przez pierwsze kilka lat? Nie mogę znaleźć niczego, co mówi, że jest opłata, kiedy się tego szuka (USA).

tu jest napisane, że jest darmowa: Volkswagen Carefree Coverage: Standard w większości modeli 2020 i 2021 (vw.com) nie wspomina o żadnych opłatach. Zanim zrobię awanturę, chciałem sprawdzić, czy ktoś z tego korzystał i czy jest jakaś luka, którą pomijam.

#2 · (Edited)
Wygląda na to, że nie użyłeś go, aby zawieźć pojazd do dealera VW w celu naprawy. Myślę, że w takim przypadku nie jest to darmowe.

Holowanie
Jeśli Twój Volkswagen wymaga pomocy z powodu awarii, bezpłatne holowanie zostanie zapewnione do najbliższego autoryzowanego dealera VW lub autoryzowanego serwisu VW. Należy pamiętać, że ze względów bezpieczeństwa holowanie nie będzie świadczone dla pojazdów bez nadzoru - licencjonowany kierowca musi towarzyszyć pojazdowi w momencie świadczenia usługi.

#3 · (Edited)
Sounds like you didn't use it to bring the vehicle to a VW dealer for repair. I guess in that case it's not free.
Tak, to sformułowanie wydaje się dość jasne. Jeśli w rozsądnej odległości nie było autoryzowanego serwisu VW, być może można się odwołać.

Nie mogę się doczekać, aż dostanę moją Modern Spare, jeśli kiedykolwiek zostanie wysłana.

#7 ·
Wow, to głupie, MUSISZ odholować to do dealera po opony. Dobrze wiedzieć na przyszłość, gdybym kiedykolwiek złapał gumę.

Kiedy ulepszę do CrossClimate2, prawdopodobnie ponownie dodam pomoc drogową do mojej polisy ubezpieczeniowej. W tej chwili VW Tires nawet nie pokazuje CrossClimate2 jako opcji, więc nie chciałbym utknąć w sytuacji, w której mój samochód ma przebitą oponę CrossClimate i utknie u dealera, ponieważ go nie mają. Zastanawiam się, czy robiąc opony u dealera, mają możliwość naprawy przebitej opony, którą można naprawić.