Volkswagen ID Forum banner
21 - 31 of 31 Posts
To błąd, który zwykle występuje częściej, gdy samochód nie ma czasu na obudzenie się (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny).
Szybkim rozwiązaniem jest przytrzymanie przycisku zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego (po lewej stronie suwaków temperatury i głośności) przez około 10 sekund, aby go zresetować. To naprawi sygnał dźwiękowy.
Jesteś wybawcą! Moje uszy dosłownie krwawią po przejechaniu nim wokół bloku

Mam problem z hałasem, prawie jak wibracje między 20-45 mil na godzinę. Dźwięk jest jakby samochód jechał po nierównej nawierzchni lub nowo utwardzonej drodze. Dzieje się wszędzie i zawsze! Znika podczas przyspieszania powyżej 45.

To błąd, który zwykle występuje częściej, gdy samochód nie ma czasu się obudzić (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny).
Szybkim rozwiązaniem jest przytrzymanie przycisku zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego (po lewej stronie suwaków temperatury i głośności) przez około 10 sekund, aby go zresetować. To naprawi sygnał dźwiękowy.
Dziękuję! Nie wiedziałem, jak zatrzymać ten irytujący dźwięk! Czy ktoś wie, czy trwają prace nad poprawką oprogramowania dla tego błędu? To z pewnością nie jest oczekiwane zachowanie.

To błąd, zwykle występujący częściej, gdy samochód nie ma czasu się obudzić (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny).
Szybkim rozwiązaniem jest przytrzymanie przycisku zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego (po lewej stronie suwaków temperatury i głośności) przez około 10 sekund, aby go zresetować. To naprawi pikanie.
To błąd, zwykle występujący częściej, gdy samochód nie ma czasu się obudzić (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny).
Szybkim rozwiązaniem jest przytrzymanie przycisku zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego (po lewej stronie suwaków temperatury i głośności) przez około 10 sekund, aby go zresetować. To naprawi pikanie.
Miałem ten sam problem dzisiaj. Wycofałem samochód z garażu, żeby go umyć, wtedy zaczął się dźwięk piknięcia/ćwierkania. Wyłączyłem samochód, ale dźwięk nadal się utrzymywał (z głośnika z tyłu po stronie pasażera). Ani radio, ani regulacja głośności nie działały. Zmierzyłem czas dźwięku, aby móc sprawdzić to forum i pika około 180 razy na minutę. Dźwięk zniknął, gdy zresetowałem system informacyjno-rozrywkowy. Miałem również poprzedni problem z brakiem regulacji głośności, który został naprawiony przez reset.

To błąd, który zwykle występuje częściej, gdy samochód nie ma czasu na obudzenie się (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny). Szybkim rozwiązaniem jest przytrzymanie przycisku zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego (po lewej stronie suwaków temperatury i głośności) przez około 10 sekund, aby go zresetować. To naprawi sygnał dźwiękowy.

To błąd, który zwykle występuje częściej, gdy samochód nie ma czasu na obudzenie się (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny).
Doświadczyłem problemu z ciągłym "tonem". Zaczęło się podczas cofania po używaniu samochodu przez cały dzień... było to dość irytujące. Nic na desce rozdzielczej nie wskazywało, co do cholery powoduje ten dźwięk. Było na tyle głośno, że poczułem potrzebę dowiedzenia się o co chodzi, a wyszukiwanie w Google doprowadziło mnie tutaj. Nacisnąłem przycisk zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego na około 10 sekund i hałas ustał. Co za ulga!! Dziękuję! 🙏 🚙🙏🚙🙏

To błąd, który zwykle występuje częściej, gdy samochód nie ma czasu na obudzenie się (najlepiej usiąść w samochodzie, nie dotykając hamulca, aż system informacyjno-rozrywkowy będzie online i responsywny). Szybkim rozwiązaniem jest przytrzymanie przycisku zasilania systemu informacyjno-rozrywkowego (po lewej stronie suwaków temperatury i głośności) przez około 10 sekund, aby go zresetować. To naprawi sygnał dźwiękowy.
Właśnie znalazłem Twoją odpowiedź - działa idealnie - dziękuję

Mam problem z hałasem, prawie jak wibracje między 20-45 mph. Dźwięk jest jakby samochód jechał po nierównej nawierzchni lub nowo utwardzonej drodze. Dzieje się wszędzie i zawsze! Znika podczas przyspieszania powyżej 45.
Mam podobny problem. Wydaje się, że występuje powyżej 45 mph i staje się głośniejszy, gdy zwalniam. Jest bardzo wyraźny, gdy jadę w trybie B i włącza się hamowanie regeneracyjne.

21 - 31 of 31 Posts